Användarvillkor

Om Min hälsokampanj

Vad är Min hälsokampanj?

Min hälsokampanj gör det möjligt att starta en egen hälsokampanj, riktad mot den eller dem som bestämmer till exempel om vårdresurser och rehabilitering på just din ort eller i din region. Det kommer också vara möjligt att starta lokala kampanjer samordnat kring gemensamma frågor, över hela landet. Genom att göra en kampanj både bred och personlig på samma gång, ökar vi våra möjligheter att verkligen påverka.

En Hälsokampanj kan vara stor eller liten. Det handlar om att ge alla en möjlighet att vara med och påverka i frågor som berör.

Om du har en idé för att göra livet enklare för personer med en neurologisk diagnos, deras anhöriga eller för personer med funktionsnedsättning av något slag; då är Min hälsokampanj ett användbart verktyg för just dig!

Vad kan jag köra en kampanj på?

Vill politikerna lägga ner neurologmottagningen där du bor? Är tillgängligheten till vattengymnastiken dålig? Vad har du märkt som behöver fixas så att det går att komma fram med rullator eller rullstol? Var ser du en möjlighet till positiv förändring?

Du behöver inte vara expert för att starta en kampanj. Det viktigaste är att komma igång - oroa dig inte för att få allt 100% rätt redan från början.

Vad kan jag inte kampanja om?

Du kan starta kampanjer om det mesta under Min hälsokampanj så länge innehållet inte är kränkande, diskriminerande eller olagligt.

Till exempel: Främjar din kampanj eller uppmuntrar våld? Bidrar det till mobbning eller förespråkar den diskriminering baserad på kön, funktionshinder, religion, etnicitet, nationalitet eller sexuell läggning? Är det ärekränkande för enskild person? Om svart är ”Nej” – kan du starta!

Däremot förbehåller vi oss rätten att moderera startade kampanjer genom att fixa uppenbara språk- och stavfel samt stänga sådant som bryter mot ovanstående regler eller kampanjer som vi bedömer som spam.

Hur bestäms vilka kampanjer som blir utvaldas och visas på startsidan?

Ett antal faktorer bidrar till vilka kampanjer som får extra uppmärksamhet och visas på förstasidan hos Min hälsokampanj. Det kan vara kampanjer som är på väg att vinna, kampanjer som fått många underskrifter på kort tid eller kampanjer som är extra aktuella just nu.

Vad har ni för integritetspolicy?

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: Vår integritetspolicy.

Vem hanterar informationen som samlas in?

Du som startar en egen kampanj kan skicka ett begränsat antal e-postmeddelanden via Min hälsokampnj, till dem som skrivit under. Övrig hantering av insamlade data kommer hanteras av Neuro i enlighet med integritetspolicyn.

Förutom att starta en hälsokampanj, vad kan jag göra mer?

På Min hälsokampanj kan du starta en namninsamling, dela den med ditt nätverk och kommunicera med dina supportrar via e-post.

Min hälsokampanj hjälper dig också att flytta din kampanj ut på stan. Till exempel kan du hämta ner och skriva ut en tom namnlista på papper, samla in signaturer personligen och sedan mata in dem enkelt i systemet. Du kan också ladda ner din kampanj, skriva ut och leverera till den det berör.

Allt detta kommer du åt från din kampanjsida

Min hälsokampanj är verktyget som gör det möjligt för vem som helst att driva en kampanj från början till slut.

Kan jag avbryta min namninsamling?

Ja.

Kommer min kampanj att göra någon skillnad?

En namninsamling kan absolut göra skillnad. Särskilt när det sker nära den som du vill påverka. I kvarteret där du bor kan det räcka med 20 namn för att andra ska få upp ögonen för ett problem. Störst effekt får du som regel om du kan leverera din namninsamling personligen till den det berör. Men Min hälsokampanj gör det även möjligt att skicka insamlingen vidare via e-post.

Det här vill jag testa. Hur kommer jag igång?

Grunden är enkel, så det är bara att sätta igång. Du kommer lära dig mer om hur det funkar under tiden.

Jag vill inte längre ha uppdateringar om en kampnanj som jag skrivit under. Hur avregistrerar jag mig?

Genom att klicka på "Avprenumerera"' i e-postmeddelandet du fått.